2010-02-01

Something for the boys

Har inte skrivit om herrkläder, så det är väl dags nu. Min dröm är ju att ta in herrkläder till butiken, och här kommer lite smakprover på nyproducerade vintage-kläder. De första bilderna är från Revamp Vintage, och är nyproducerade kostymer från 20-30-talet. Under 20-talet var det populärt att ha riktigt vida byxor ihop med väst, som oftast hade slag. Äppelknyckarbyxorna som var samlade under knäna var perfekta för den mer avslappnade, lantliga stilen, medans de hellånga byxorna bars som hel kostym. Under 30- och 40-talet smalnade byxorna av nertill, men vidden var kvar upptill. Midjan var hög, och man använde nästan alltid hängslen.









Under 50-talet ändrades modet drastiskt, och kostymerna blev smalare. Man började klä sig mer avslappnat på sin fritid, kostymen var till för jobbet och finare tillfällen. Ungdomskulturen växte fram, och med det tonårsmodet. Bilderna nedan är från Tarantula Clothing, som jag verkligen vill börja sälja i butiken! Snygga, stilrena kläder med lite rockabillykänsla.









Hittade dessutom den här fina bilden på en supercool liten kille. Såhär kommer min son se ut om jag får en!



Avslutar det hela med lite vintageslipsar från 30-40-talet. Då var det populärt med stora, grafiska motiv, och det var vanligt med handmålade sidenslipsar. Slips/fluga/kravatt är den perfekta accessoaren för att göra en vanlig modern kostym mer vintage, och det ger dig möjlighet att leva ut lite, leka med färger, vara lite extravagant.











Ja, det var väl allt för denna gången. Gå försiktigt i halkan, och ät mer semlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar