2010-02-26

Flyttdags!

Ja go vänner, på söndag går det stora flyttlasset till den nya lokalen: c/o Drömma, Östra Skansgatan 3 i Haga, Göteborg. Har klurat och lurat på hur jag ska fixa till och möblera lokalen, men det löser sig när jag väl kommer dit. Så lördagen den 13 mars är det PREMIÄR! Öppning med mingel kl 12 och efterföljande fest. Kom ihåg att komma dit.

Så ikväll var jag på mingelfest på Drömma, Linnea gjorde ett sista ryck innan hennes söta butik Mon Cheri lägger ner. Jättetråkigt för henne, men tur för mig... Massa folk som ville handla, både av Linneas fina saker och av Drömma-Lottas fantastiskt fina kollektion: Drömmas garderob. Här kommer ett litet smakprov, lånat från Drömmas blogg:



Sen vill jag tipsa er om en väldigt fin och bra film: Mrs Henderson presents. Utspelar sig i London under Andra världskrigets första hälft, om en rik änka som har för mycket tid och pengar. Hon köper en teater men den är inte tillräckligt lönsam. Så då börjar de göra "levande" bilder av gamla konstverk, som innefattar nakenhet, och det blir en succé. Men modellerna får inte röra sig på scen, det är vulgärt och olagligt. Men Mrs Hendesron är en mycket stark och inflytelsefull kvinna... Sen tillkommer det ju såklart lite kärlek, lite smärta, lite sång, lite dans, som sig bör.

Det intressanta är att filmen är baserad på verkliga personer och händelser, och speglar den tiden på både ett sentimentalt och ömt sätt, men med glimten i ögat. Sång och dansnumrena är härliga, kläderna, frisyrerna och scenografin jättevackra, och Bob Hoskins och Judi Denchs samspel är underbart och lekfullt. Hela filmen är en fröjd att se. Så gör det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar