2010-11-07

Honey, I'm home

Ja, så har jag börjat landa efter en helt fantastisk vecka. Lindyshock var fantastiskt! Är inte helt övertygad om Budapests storhet, om jag inte åkt dit för att dansa, förutom maten. Åh, denna kaloririka, underbara mat!




Och dansen sedan. Från kl 21 till... sent. Eller tidigt om man så vill. 4 dansgolv, liveband, olika musikteman i rummen, billig bar, och massa fantastiska dansare. En hel del underhållning, och fina vänner man träffar allt för sällan. Folk från Litauen, Rysslan, Tjeckien, Norge, Tyskland, Italen, England, med mera. Så fantastiskt att det är en så spridd dans, och att folk faktiskt färdas långa vägar bara för att få dansa tillsammans. Här kommer ett klipp som visar energin som var på båten. Först lite jam, dvs ett par går in i ringen ett antal åttor, sen nästa par, osv. Efter det gör alla "Big apple" som är en jazzrutin från 30-talet. Galet.



Det var en del tävlingar med, bland annat "Showcase" Som inte behöver vara ren Lindy, men i alla fall vara Lindyrelaterat. Vann gjorde ett galet, energiskt franskt par vid namn William & Maeva. De dansar mest Boogie woogie (världsmästare i det), men de gör det SÅ SJUKT BRA! Det är musikanpassat, tight, utmanande, udda, publikfriande, och humorisktiskt. Njut.



Eftesom jag inte tog några lektioner kunde jag bara strosa runt på dagarna. Hittade bra "second hand" shopping, och faktiskt lite vintage med. Med "second hand" menas att det är överskottslager som köpts in från England, och sen säljs billigt, i samma butiker som även säljer vanlig second hand. Etiketterna kvar. Från bl.a Miss Selfridges, Atmosphere och Dorothy Perkins. I like. Och jag hade planer på att köpa nån ungersk folkdräktsblus (för att hedra mitt ungerska påbrå), men det blev en tysk Dirndl istället... Fiiint. Kanske kommer det bild på den. "Sexy secretary goes German peasant-style"



Och på måndagkvällen tog hela båten en tur på Donau. Vackert. Sa jag att det var 15 grader varmt? I NOVEMBER.

Well, since I sometimes get lazy, here is hopefully a Google translator. For all of my nonswedish friends.

2 kommentarer:

  1. Haha, I just googletranslated the post, and even though most of it turned out correct, one passage did not. It's just gibberish. Still, the rest was eally close.

    SvaraRadera
  2. yes yes yes google translator helps!
    Happy Lindy Shock!!!

    SvaraRadera