2010-03-28

Praha, here we come!

Nu är all bokat! Studio deluxe åker till Prague Spring Swing Festival nu i påsk. Photoshoots och hårworkshop blir det. Finfint. Vi åker redan på onsdag, men butiken kommer att vara öppen som vanligt onsdag och torsdag. Sen är det påsk och då är det dags att umgås med familjen istället för att shoppa hos oss. Men på tisdag efter påsk är ni välkomna till Retro deluxe och Drömma igen! Då får ni dessutom höra mer om Praagresan. Och är det någon som blir sugen på att resa dit i påsk och dansa lite så finns det nog platser kvar på lägret...

Nu ska jag planera en tvåtimmars föreläsning om 40-talsfrisyrer och mode, och vilka sorters photoshoots vi ska ta. 20-talsflicka på Karlsbron, två 30-talstjejer på ett kafé, nån pianist på en rökig bar... Det finns så underbara miljöer och möjligheter!








Sen ska jag bara klura ut vad jag ska packa ner, måste ju ha outfits till verje shoot. Och dessutom ha med alla håratiraljerna. Lite fascinators. Och danskläder. För det ska dansas varje natt!

And in English!
It's on! Everything is booked and fixed: Studio deluxe will go to Pragus Spring Swing Festival to give a vintage hairstyling lecture and to shoot some awesome pictures. We have a lot of ideas, have to decide what to shot since we can't bring too many outfits, along with kcamera equipment and hairstyling stuff. Will need a lot of own clothes as well, as there will be a lot of dancing going on as well. Work daytime, party at night, eat a lot of tasty food, and drink the best beers in the world. Mmmm, can think of worse places to be duriing Easter... If anyone is intrerested in participating in the camp, I'm sure thatcan be arranged!

2010-03-24

Matförgiftning är inte att rekommendera...

Men ett effektivt sätt att förlora några kilon, för det enda jag äter är yoghurt. Tyvärr rök ju även musklerna och kondisen känns det som. Åt mat från välbesökt café i Haga i måndags, speciellt av deras salladsbuffé, och sedan insjuknade jag (och även fina Drömma-Lotta) i den värsta matförgiftning jag varit med om. Har varit på benen idag, men äter som sagt inget, och är fortfarande yr. Kan ju bero på matbrist. Skulle uppenbarligen svälta ihjäl på några dagar. Dagens i-landsproblem? Klarar vi oss utan ett rejält mål mat, kaffe och fika i mer än ett par dagar? Tydligen inte. Assistenten försökte sluta med kaffe förra veckan, för kaffe ger fikasug, och hon ville sluta fika. Klarade sig i tre dagar tror jag? Så nu är det kaffe och fika som gäller igen. Som jag längtar efter att göra henne sällskap...

Jo förresten, vi har ju fått in lite nytt till butiken, bland annat fina smycken från Candied Poison, och från Karina Johnsen från Norge. Samt skitsnygga klänningar från märket Humphreys honey, en av varje sort, så snabba på om du vill ha en.












Lämnar er idag med lite härliga matbilder från förr.







Got food poisoning this Monday. Not recommended at all. Yes, you loose weight, but you also loose strength and health. Not worth it at all. So the only thing my stomach wants right now is yoghurt. Long for proper food and "fika", but no, not yet. Instead I enjoy funny pictures of food, like the ones you see here.

2010-03-19

Mycket sen sist...

Har inte hunnit skriva då det har varit en omtumlande vecka. Jag har renoverat, stökat och fixat i två veckor, och nu har jag snart haft öppet i en vecka. Det måste firas, eller hur? Därför vill jag och DrömmaLotta bjuda in er alla till ett "Trotsa det dåliga vädret-mingel" hos oss på Retro deluxe/Drömma. Vi bjuder på cupcakes och bubbel, är snygga i klackskor, fina förkläden och röda läppar, och vi ger dessutom 30% rabatt på alla skor. Värt en tur hit, eller hur?

Som kompensation för mina minimala inlägg tidigare får ni här en fotodokumentation över uppbyggningsveckan och minglet.

Jag och mamma leker "Johnny och Mattias". Här sätter jag upp hyllor på toa/lagret.


Kaos. Onsdag morgon, lååångt ifrån färdig butik.


Kaos


Onsdag kväll, mamma är här och hjälper till, och Fina Fia kom oxå en sväng.


Fredag före nyöppning, inte riktigt klara...


Natten före nyöppningen var vi nästan klara. Inte helt, men nästan.


Jag piffar till mig inför den stora dagen.


Kunderna börjar ramla in.


Mitt husdjur Räven fick fotas med mina fina kunder.


Den supersnygga Assistenten förgyllde disken.


Trångt i butiken! Kunderna flockades kring cupcakesbordet.


En fin kund till med Räven


Ännu en fin kund med Räven


Puss på er.

2010-03-09

Pust.

Massa kvar att göra, men på lördag öppnar vi igen. Välkomna efter kl 11!

Still much to do, but on Sat we will be open again.

2010-03-07

Efterlyses! Herrkläder och annat gott

Eftersom det är så många herrar som frågar var man kan få tag i fina vintage/retrokläder, och jag gärna vill kunna säga "Hos Retro deluxe" så efterlyser jag nu vintagekläder till herrar, helst äldre än 60-tal. Hattar, skor, slipovers, västar, flugor, kostymer med mera.

Så småningom är ju planen att jag ska ha litet nya vintage reproductions för herrar i butkenm men det blir troligtvis inte förrän till hösten. Men det hindrar inte att jag får in lite herrgodis redan nu?

Kolla vilka glidare som ska ut på en golfrunda alldeles strax. Snubben i mitten ska bara skölja munnen med lite fluor först, medans de andra slår vad om varandras handicap.


Den här stiliga karln från 40-talet går inte av för hackor. Mer hattar åt männen, sicken pondus de får!


Och de måste ju vara snygga inifrån och ut. (Hahahahaha vad rolig bilden är!)


Och på fredag är det här jag: ska baka cupcakse så det står härligt till inför öppningen på lördag!


Summary in English: Looking for mens clothes cause they are hard to find. Will eventually sell vintage pretroductions, but for now I am looking for proper vintage. Like these cool dudes in the pics!

2010-03-02

Roooooosa väggar!

Bara så ni vet. Jäkligt mycket rosa. Fast inte sådär blå rosa som förra gången utan mer korallig rosa. Som matchar tapeten. Hur som helst, gillar du färgen finns det mer av den, för en löjligt billig peng eller ett byte kan du få en bit Retro deluxe-känsla hemma med. Man kan komma till oss och smygtitta på vad som händer i butken. Men riktig premiär blir det den 13 mars kl 11.00. Kom kom kom. Och ta gärna med blommor, för det gillar jag.

Vill ni veta vad jag lyssnar på medans jag målar? (Tack Lotta för den fina musiken)

2010-03-01

Nu har vi flyttat in!

Pusta och feja, spackla och måla. Möblera och dona. Veckan kommer att vara tung, slitsam men jätterolig. Har hittat fina blommiga tapeter i engelsk stil med 40-talskänsla, till det rosa väggar, kommer bli så fint! Karamelligt och glatt men fortfarande retro. Och hemtrevligt. För soffan kommer finnas kvar. Ställde till det lite med möbleringen av lokalen, men det SKA gå, för jag tänker inte göra mig av med min loungedel. Vill ju att ni fina kunder ska ha nånstans att sitta när ni kommer på besök, kanske slår er ner med lite kaffe och tittar i böcker?

Här kommer lite bilder från söndagens flytt:


Chritsoffer, Kate, den hemlige Mostyn och Miss Mary väntar ivrigt på att få bära.


"Hur ska vi organisera det här?"


Jag lyfter in det sista i släpet.


Min karl, miss Mary och jag väntar på att få bära lite till.


Kate, Marcus, Miss Mary och jag i den nya lokalen.


Butiksägarinnan bakom disken för första gången.


Christoffer tar igen sig lite.


Och butiksägarinnan utanför dörren till butiken.


Efter allt bärande unnade vi oss lite god mat på trevliga Bombay. Puh.

GLÖM NU INTE PREMIÄREN LÖRDAGEN DEN 13 MARS! Välkomna.