2009-05-28

Pincurls continued

Ja, hur gick det med lockarna? Satte upp en försiktig tofs och sussade stenhårt. Idag på morgonen var några av lockarna lätt urlakade längst ner (de sista jag gjorde) så jag tog lite nya tag med locktången. Kammadde igenom hela håret men fick inte till rätt filmstjärnesvall, så jag fäste upp håret där bak. Och lockarna åkte ihop igen, det är tydligen Shirley Temple-lockar som gäller med mitt (redan lockiga) hår, inte böljande lockar som Rita Hayworth i "Gilda"

Bakifrån


Och framifrån


Här kommer lite inspirationsbilder på finfina frisyrer







2009-05-27

Pincurls?

Igår kväll gjorde jag mig besväret att först locka hela håret med min superlocktång, sen rulla upp lockarna mot hårbottnen och fästa dem som pincurls. Jag gjorde platta pincurls på sidorna och stående pincurls uppe på huvudet. Det tog lååång tid att göra på sig själv, så mycket lättare att göra på någon annan. Gjorde det dock i soffan framför diverse kriminalserier. Men det var inga problem att sova på dem, och se så fina lockarna blev!



Tanken var väl att jag skulle kamma ut dem till ett 40-tals Hollywood-svall, men jag gillar Shirley Temple-looken, så de får vara kvar såhär idag. Kanske håller till imorgon? Håret var fuktigt när jag lockade det, med setting lotion i (variant av läggningsvätska, men lite mer trögflytande). Hade i locktången tills håret var varmt och tprrt, tog ur tången men behöll locken, fäste den mot skalpen, och sov med det. Tog försiktigt ur nålarna, sprayade lite lätt med hårspray, på med blomma och VOILA! Ok, några hårnålar sitter det i håret, men bara tre stycken på varje sida.




2009-05-26

Här kommer lite soliga bilder från när Retro deluxe var på turné lördagen 16 maj - May Graduation. Bilar, livemusik, taturerare, försäljning och korvgrillning, mycket trevligt. Vi hade dessutom tur med vädret - till att börja med.













Min eminenta assistent Åsa krängde varor tillsammans med mig, och vi var supermatchade. Ingen kunde motstå vår charm!

















Fast efter ett tag blev det jättejättekallt, så för att hålla oss varma fick vi dansa lite. Notera Bajamajorna i bakgrunden. Vi hade ett toppenläge... Men skoj var det!













Vad hände mer då?
Denna helgen var det modevisning och dansshow på kalendern, på Tip the Velvet. Nedan följer lite bilder samt filmklipp. Mer bilder kommer. Enjoy!

Jump Session uppträdde i outfits från Retro deluxe. Klart man slår två flugor i en smäll om man kan.






2009-05-25

Hommage till min kära assistent

På Tip the velvet i fredags, som jag nämnde i förra inlägget, var min kära assistent Åsa dj och spelade swing och jazz som jag gladeligen dansade loss till. Åsa hänger här med jämna mellanrum, och har du tur kan du få se henne sitta i soffan med en kopp kaffe i ena handen och en av mina Lektyr-tidningar från 40-talet i den andra.

Här är Åsa i en av mina egna kreationer!



Åsa är för övrigt en fantastisk människa som alla killar i hela världen borde bli kära i.



2009-05-23

Mycket nu...

Hej på er, ber om ursäkt att jag inte skrivit på ett tag. Full rulle hela veckan! Vill meddela er om att hemsidan ligger nere på grund av elakt virus, har ni varit inne på retrodeluxe.se så finns det risk att ni har fått det ni med... Kommer snart att lägga upp en ny sida när min dator är hel och fin igen.

För övrigt gjorde Retro deluxe en bejublad modevisning tillsammans med Tralier träsh, Mon Cheri samt Hanna Lindtröm, på klubb Tip the Velvet. Dessutom röjde Jump Session rejält både på dansgolvet och på scén, till eminenta swingDJs, jätteskoj! Kul med en klubb med så speciell dresscode, folk var väldigt ambitiösa och påhittiga. Man glömde nästan att ha kul själv, man satt mest och tittade på olika kreationer, beundrade och hänfördes. Rejält med ös var det, och många uppträdanden. Men jag kommer aldrig att erbjuda mig att göra håret på alla modellerna igen... Totalt 9 timmar tog det, 10 min rast under dagen, och jag vill inte ens tänka på hur mycket hårspray jag har inhalerat. Känner fortfarande smaken i munnen... Men alla blev jättefina! Bilder från modevisningen är på gång.


Idag lördag höll vi sista hårkursen innan sommaren men det kommer snart nya datum inför hösten. Håll koll här på sidan!

2009-05-15

Retrochic

Idag vill jag tipsa er om hur man enkelt piffar upp en vanlig enfärgad blus, topp eller kofta med en äkta 30-talsaccessoar: Rosettkragen. Det är en brosch man fäster vid linningen av plagget, och vips är man retrochic! Retro deluxe har ett stort utbud av dessa broscher för 99 :- st, och alla är handgjorda och garanterat unika.



Sedan har ni nu fått in en hel samling av vintageslipsar från 30-50-tal, alla är unika och i fantastiskt skick! Siden, viskos, ylle med mera, 250 kronor styck.

Imorgon lördag är Retro deluxe på turné! Det innebär att butiken kommer att vara stängd. Istället hittar ni oss på Marieholmsgatan 122, då ordnar hotrodparts.se "May graduation" Ses där!

2009-05-12

Nytt!

Nu har vi fått in den mycket fina och läsvärda boken "50-talets vänner" från Retromega.



Trevlig läsning och finfina bilder, en bok som man har framme och dregglar över lite då och då. Din för endast 240 riksdaler.

Dessutom kommer den här boken in i veckan:




Rikt illustrerad med steg för steg-beskrivningar, massa tips och varianter av frisyrer. Den är en bibel för dig som har lite erfarenhet av att göra lite mer avancerade frisyrer. Är du novis, gå vår hårkurs så fixar du frisyrerna lätt. Annars kan man bara titta på bilderna och låta sig inspireras. Jag kommer även att lägga upp hår/frisyrtips här i bloggen framöver, så håll utkik.


Om du är intresserad av att köpa boken och garanterat vill ha ett ex bör du komma in inom en vecka eller förboka ett ex, då det redan kölista på böckerna. 379 riksdaler.


Killar, tyvärr har jag inte så stort utbud för er än. Men misströsta inte! Shoppa loss hos Hepcat istället. Stort utbud av massa kläder och prylar, till och med röda damasker! Vi kommer att sälja deras egna hårpomada "Saint 21", anländer i veckan, och vi har redan en hel del skivor från denna eminenta butik som även är ett skivbolag! El Ray, Gunhild Carling, Sweet Emma and the Mood Swingers, Buckshots och Nosey Joe är bara några av banden som Hepcat ger ut.


Ut i solen och äta glass. Snart blir det åska...

2009-05-08

Saker på gång!

Nu börjar det hända saker! Har idag haft möte med Hanna Lindström om modevisningen på Tip the Velvet. Det blir nog jättebra! Nu måste vi bara hitta några fler modeller samt lösa en del praktiska frågot. Så vill ni modella, kom in och prata med mig i butiken! Vi koomer att ha olika teman, tex sekreterarlooken, sailorgirl, animalgirl, flowergirl, m.m. Men det är bra om du gillar att spexa och röra dig till musik. Du bör även gilla att synas lite.

Jag hoppas verkligen att mina klädleveranser hinner komma innan, har väntat jättelänge! Vivien of Holloway gör verkligen fantastiska plagg men de är inte så serviceminded... Gjorde beställningen i februari, de lovar hela tiden att kläderna snart ska komma, och sen svarar de inte på mail. Det är bland annat det som gör det så riskfyllt att ha egen liten butik, om man inte får leveranserna på utsatt datum så spricker hela planeringen. Ja ja, det är ju några veckor kvar. Och ser verkligen fram emot min beställning från Miss Fortune, kolla in denna fina sailorklänning!

Eller den här fina kjolen som passar så fint med koftan

Som för övrig redan finns i utiken och ser ut såhär bakifrån.



Fick dessutom besök av Linnea som har en söt liten vintagebutik som heter Mon Cherie inne i Drömmas lokaler i Haga. Kolla in hennes blogg.

Nu ska jag fixa till min vän Ozzys present, och sen ska vi ut på äventyr!

2009-05-07

Ny dag, nya tag

Det här vädret är inte bra. Inte bra för mitt humör och inte bra för butiken. Vem ger sig ut frivilligt i detta vädret? Så min nya tanke är att de som faktiskt tar sig hit borde belönas på något sätt. Kaffe? Godis? Present? Om jag bara hade lite presenter... Men det kanske är en bra idé? Ska skaffa mig ett lager med godsaker att dela ut till de tappra som kommer hit när det regnar, det lär ju hända fler gånger...

Idag vill jag tipsa er om Sally Bazaar, en supersöt liten butik som ligger ett stenkast nedanför min butik, mot Gamlestan. Linda som äger butiken har dessutom en blogg hon med. Hon är en otroligt driftig och påhittig entrepenör, blir så imponerad och inspirerad! Så passa på att ta en tur till REdbergsplatsen och besök oss båda.

2009-05-06

Hej på er, vänner av retro och kitsch.

Detta är premiärinlägget för min blogg, lite nervöst minsann. Eller så är det bara efterskalvet av de två pundartjuvarna som stal typ halva butiken. Men som väl är var SuperKattis här idag, och stormade efter tjuvarna! Hon fann dem i nästa klädbutik där de bad om en påse (!) att stoppa över kläderna i. Otroligt korkat. Så SuperKattis röt till "Det där är inte era grejer". Ingen vill nånsin att SuperKattis ska säga hotfulla saker till en, eller blänga argt på en, så de påverkade puckotjejerna gav SuperKattis påsen, med kommentaren "Jag har barn". Och? SuperKattis svarade med de smädande orden "Jag tycker jävligt synd om dina barn." Sen bannlyste hon dem också. Jag är grymt imponerad! Fick tillbaka nästan allt.

Men det där med stöld är definitivt ett aber när man står själv i butiken. Man får inte ta dem förrän de har lämnat butiken, innan dess är det inte stöld - även om man ser dem stoppa ner saker innanför jackan - de kan ju betala? Så jag som står ensam i butiken ska alltså stänga min butik och springa efter? Men man får inte visitera någon eller kräva att de visar upp väskan. ("jag vet minsann mina rättigheter") Får däremot hålla kvar och tillkalla polis? Oerhört jobbigt är det i alla fall. Och varför stjäla från en så liten butik som min?

Ja ja. Min tanke med bloggen är att skriva om sånt som händer i butiken, när det kommer in nya varor, inspirationstips, om kundkvällar och happenings som Retro deluxe kommer att vara med på, samt annat intressant som händer i staden. Tips emottages tacksamt.

Mitt första tips är att Retro deluxe kommer att vara på turné lördag 16 maj. Kom till Marieholmsgatan 122, där det blir liveband, korvgrillning, pinstriping och försäljning. Kolla in flyers på hotrodparts.se.

Nästa tips är att Retro deluxe kommer att ha modevisning på Tip the Velvet 22 maj, tillsammans med bland andra Hanna Lindström och Trailer Träsh. Vi söker fortfarande modeller, alla storlekar välkomna! Obs! Det blir kläder som visas, alltså inte underkläder eller naket. Dessutom blir det lindy hop-uppvisning framåt natta, av Jump Session. Tjoho!

Mitt tredje tips är att om du vill vara snygg i håret i sommar så är det dags att anmäla sig till sista hårkursen innan semestern. 23 maj är datumet som gäller, 12-15, få platser kvar! Men naturligtvis kan man boka ett datum tillsammans med sina tjejkompisar. För mer info maila till info@retrodeluxe.se.

Hej hej!